Meghan a Harry dostali DRSNÉ VAROVÁNÍ: Mlčte, nebo BUDE ZLE!

Meghan Markle a princ Harry 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. února 2020 13:12 | Aktualizováno: 3. února 2020 8:52

Vancouverský právník Edward Wang varuje před politickými léčkami, které mohou Harryho a Meghan čekat, když učiní nějaké veřejné prohlášení. Mohlo by to špatně dopadnout.

Manželé podporují boj proti oteplování klimatu, což může vyvolat jen souhlas značné části Kanaďanů, ale může to pobouřit zastánce ropného průmyslu v zemi, která patří mezi hlavní producenty ropy a uhlí.

"Jsou tu nepochybně rizika, že v politice vstoupí na minové pole," soudí právník. A dává jim radu, která jim má pomoci při lepší integraci: pracovat na francouzštině, druhém oficiálním jazyku v Kanadě, řeči, kterou Harryho babička velmi dobře ovládá.

Rozhodnutí opustit role předních členů královské rodiny a finančně se osamostatnit oznámili mladí manželé minulý měsíc a překvapili tak všechny, včetně královny Alžběty II.

Ta posléze svolala "krizový královský summit" a minulý týden Buckinghamský palác oznámil, že Harry a Meghan přijdou o titul královská výsost, ač vévodou a vévodkyní ze Sussexu zůstanou.

Nebudou už též placeni z veřejných prostředků a přestanou plnit pracovní povinnosti plynoucí z příslušnosti ke královské rodině. Mohou ale pokračovat v soukromých charitativních aktivitách.

S manželkou Meghan chtějí nyní podle britských médií svůj čas dělit mezi Británii a Kanadu, ač většinu roku zřejmě stráví v Kanadě. Zatím není známo, kde budou žít. Spekuluje se mimo jiné o Vancouveru či Torontu.

Témata: Meghan Markle Princ Harry