Vévodkyně Meghan ZNEUŽITA! Takhle na ní a Harrym bohatnou!

Princ Harry a vévodkyně Meghan 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

1. února 2020 8:57

Mediálně ostře sledovaný příchod prince Harryho a jeho choti Meghan do oblasti Vancouveru povzbudil kanadské monarchisty a u místních obchodníků vyvolal naději na pěkné zisky.

Přesvědčený monarchista Raymond Greenwood dokonce vyvěsil na svém domě královskou zástavu, osobní vlajku královny Alžběty II., aby uctil příchod urozeného páru.

Byť je to dnes silně symbolické, v Kanadě, která je členem Společenství národů (Commonwealth of Nations), je královna formálně hlavou státu stejně jako v řadě dalších bývalých britských kolonií.

"Jsem velmi, velmi šťasten," raduje se Greenwood, předseda místního klubu pro podporu turistiky.

"Kdo by si nepřál mít to štěstí, že potká Meghan, jak v sousedství venčí své psy," dodává Greenwood a žertovně doplňuje, že by mohl zřídit stánek, kde by prodával suvenýry s královskou tématikou.

Bruce Hallsor, který vede místní pobočku Monarchistické ligy, se už vidí, jak se setkává s vévodou a vévodkyní ze Sussexu při nějaké mondénní příležitosti.

"Sobecky doufáme, že princ Harry a Meghan sice omezí své oficiální závazky, ale že nám bude dopřáno se s nimi vidět. Velice by nás to potěšilo," říká a odmítá kritiky těch, kdo páru vytýkají, že se chce zbavit závazků spojených s monarchií.

Místní obyvatelé se celkově z příchodu vévodského páru radují. Někteří doufají, že jeho přítomnost pozitivně ovlivní obchod. Pár se usadil v luxusním domě v North Saanich na předměstí Victorie v Britské Kolumbii.

Prodej vlajky Spojeného království zvané Union Jack a dalších královských znaků již podle Susan Bravermanové, která má obchod se suvenýry ve Vancouveru, značně vzrostl.

Susan přiznává, že je fanynkou Meghan od té doby, co se bývalá americká herečka objevila v seriálu Kravaťáci natáčeném v Torontu. A podobně jako další noví sousedé páru mu nevyčítá, že se chtěl osamostatnit.

Témata: Meghan Markle Princ Harry