Princ Harry utrpěl ZDRCUJÍCÍ PORÁŽKU! Obelhal celý svět?

Meghan Markle a princ Harry 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

31. ledna 2020 10:13 | Aktualizováno: 1. února 2020 13:18

Princ Harry (35) neuspěl se svou stížností proti serveru Mail on Sunday kvůli článku o fotografiích, které zveřejnil na sociální síti.

Celá kauza se týkala článku, ve kterém byly zveřejněny tři fotografie z africké divočiny. Šlo o záběry na slona, nosorožce a lva. Obrázky byly zveřejněny na instagramovém účtu Sussex Royal u příležitosti Dne Země.

Mail on Sunday ale napsal, že snímky neukazují celou pravdu a Harry zamlčel několik detailů o jejich provedení. Článek obsahoval fotografii slona, kterou zveřejnil Harry, a potom širší část celého obrázku, která ukazuje ovázané lano kolem zadních nohou zvířete.

V článku se dokonce uvádělo, že focená zvířata byla uklidněné utišujícími prostředky.

Mluvčí vévody ze Susexxu to ale odmítl a řekl, že lano nebylo schováno záměrně. Údajně za vše mohl formát na sociální síti Instagram, který nutí fotografii oříznout na jistý formát.

Instituce IPSO, která má britská média na starosti, ale Harryho stížnosti nevyhověla. Dospěla k závěru, že ze samotných snímků nebylo zřejmé, že zvířata byla uklidněna a uvázána.

IPSO také tvrdí, že fotografie slona byla cíleně oříznuta tak, aby se schovala svázaná noha zvířete. Noviny totiž prokázaly, že obrázek mohl být upraven jinak.

Témata: Princ Harry