Královnu Alžbětu OKRADLI!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. ledna 2020 18:05

Francouzským policistům se při domovní prohlídce u muže podezřelého z pěstování konopí podařilo učinit kuriózní objev. Kromě asi 82 gramů marihuany našli několik lahví vzácných alsaských vín, která byla určena pro britskou královnu Alžbětu II.

Muž se dostal do hledáčku policistů nejprve kvůli podezření z pěstování několika rostlin konopí u rybníčku u města Saint-Hyppolyte na severovýchodě Francie. Po výslechu se vyšetřovatelé rozhodli, že u podezřelého provedou domovní prohlídku.

Při ní kromě pěti částí rostlin konopí našli také 82 gramů marihuany. Narazili však rovněž na několik lahví vína, které bylo ukradeno minulé léto z nedalekého proslulého vinařství Rolly-Gassmann. Mezi lahvemi přitom bylo i několik kusů, jež se měly dostat do rukou Alžběty II.

"Zloději neměli štěstí, narazili na hromádku vín královny! Jedná se o trochu speciální cuvée, která nejsou na prodej," řekl Pierre Gassmann, který vinařství Rolly-Gassmann vede. "Anglie je největším importérem našich vín a Alžběta II. je má velice ráda," dodal.

Podezřelý se podle France Info nejdříve snažil tvrdit, že si lahve koupil, následně se však ke krádeži přiznal. V březnu má stanout před soudem.

Témata: Královna Alžběta II. Francie