Harry a Meghan mají smůlu: Monarchie už má za ně náhradu!

Meghan Markle a princ Harry 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

28. ledna 2020 16:11 | Aktualizováno: 29. ledna 2020 21:45

Ne nadarmo se ve Velké Británii přezdívá královské rodiny „The Firm“ neboli Firma. Monarchie se totiž neobejde bez pracujících členů rodiny, kterými byli donedávna také princ Harry a vévodkyně Meghan. Kde má největší šanci zastávat jejich role?

Když se v prosinci řešila budoucnost britské královské rodiny, až na trůn nastoupí princ Charles, objevily se informace, že následník trůnu chystá revoluci, která má spočívat v tom, že chce mít užší monarchii. Po vyhazovu prince Andrewa se měla dotknout i jeho dětí. To ale ještě nikdo netušil, jak zásadně se změní situace.

Princ Harry a vévodkyně Meghan, se kterými Charles nepochybně počítal, v lednu oznámili a také uskutečnili záměr opustit britskou královskou rodinu a žít poklidnější život a dělit čas mezi Velkou Británii a USA. Jejich role teď musí logicky zastat někdo jiný.

Královský životopisec Robert Lacey prozradil magazínu Hello! svou domněnku, že vyvolenými náhradnicemi se shodou okolností stanou právě dcery degradovaného prince Andrewa Eugenie a Beatrice, která se má letos vdávat.

V době odchodu vévody a vévodkyně ze Sussexu přitom bylo zmiňováno, že právě zmiňované princezny patří momentálně k členům královské rodiny, kteří pracují, jelikož nevykonávají žádné oficiální funkce. Přesto museli daňoví poplatníci platit některé jejich výdaje, např. na zajištění bezpečnosti.

Témata: Princ Harry Meghan Markle princezna Eugenie Princezna Beatrice královská rodina (gbr)