Freddie Mercury: Bude o něm další film?!

Freddie Mercury 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

26. ledna 2020 19:58

Blíží se předávání Oscarů, na kterých loni zabodoval snímek Bohemian Rhapsody o kapele Queen. Fenomenální zpěvák Freddie Mercury by se teď mohl stát ústřední postavou dalšího filmu.

Rakouský režisér Rudi Dolezal se vnutil do přízně Freddieho Mercuryho i kapely Queen na začátku osmdesátých let, když s nimi natáčel rozhovor pro německou televizi. Když měli hotovo, vzkázal jim, ať mu zavolají, až budou shánět dobrého režiséra pro další videoklip. Oni se opravdu ozvali.

Spolupráci vyvrcholila těsně před zpěvákovou smrtí. Ještě než Mercury zemřel, stačil natočit svůj poslední videoklip k písni These Are The Days Of Our Lives, který režíroval právě Dolezal.

Devět let po smrti legendárního frontmana o něm Dolezal natočil na Grammy nominovaný dokument Freddie Mercury: The Untold Story. Loni navíc slíbil přípravu dalšího a stále se řídí radou, kterou mu zpěvák kdysi dal: „Rudi, nesnaž se být druhý nejlepší. Vždycky se pokoušej o nemožné.“

Dokument se má jmenovat Freddie Mercury: In His Own Words (Podle jeho vlastních slov - pozn. red.), snímek bude obsahovat jeho rozhovory s frontmanem Queen. 

Témata: Freddie Mercury skupina Queen