James Bond s koncem Craiga podlehne trendům! Zahraje si ho žena?

Daniel Craig v nové bondovce Není čas zemřít 2

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

25. ledna 2020 19:15

Hollywood se v posledních letech snaží bojovat se stereotypy a snaží se vytvářet víc hereckých příležitostí pro ženy nebo herce tmavé pleti. Přinejmenším některým z těchto trendů může po konci Daniela Craiga podlehnout i James Bond.

Prvních 25 dílů legendární série o agentovi 007 mělo jedno společné. Jamese Bonda hrál ve všech případech bílý muž, v posledních dílech Daniel Craig. Jedenapadesátiletý herec se ve filmu Není čas zemřít, jenž do kin vstoupí v dubnu, objeví v hlavní roli naposledy. Co bude pak?

Fanoušci mohou být částečně v klidu. Příštím Jamesem Bondem bude opět muž, a nikoli žena. Potvrdila to v rozhovoru s magazínem Variety filmová producentka Barbara Broccoliová, která stojí i za nejnovější bondovkou.

Média ve světě už přitom spekulovala, kdo si agenta Jejího Veličenstva zahraje po Craigovi. „Může mít jakoukoli barvu pleti, ale je to muž,“ řekla narovinu Broccoliová, která bondovky produkuje společně s Michaelem Wilsonem. Dodala ještě, že věří ve vytváření silných ženských postav, ale nechce, aby mužské postavy hrály ženy.

Jedna žena ale dostane výraznou roli už v letošní bondovce. Jak vás stars24.cz informoval, ústřední píseň dostala na starosti americká zpěvačka Billie Eilish, která bude nejmladší interpretkou titulního songu v historii série.

Témata: James Bond Daniel Craig