Smrt na Dakaru opět úřadovala: Manželka tušila, že ZAHYNE?!

Paulo Goncalves

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

15. ledna 2020 10:18 | Aktualizováno: 15. ledna 2020 16:11

Dobrodružná a nebezpečná Rallye Dakar si také letos vybrala svou oběť, stal se jí portugalský motocyklový závodník Paulo Goncalves. Jeho manželka měla tušení, že to s ním nemusí dobře dopadnout.

Jak už vás stars24.cz informoval, v sedmé etapě Rallye Dakar zahynul portugalský motocyklista Paulo Goncalves. Čtyřicetiletý jezdec měl podle organizátorů těžký pád na 276. kilometru rychlostní zkoušky, při kterém utrpěl vážná zranění. Po převozu vrtulníkem do nemocnice už mu lékaři nemohli pomoct.

Nešlo o jeho první vážný pád. Ostatně Goncalves startoval na Dakaru již potřinácté, největšího úspěchu dosáhl v roce 2015, kdy skončil celkově druhý. Párkrát ale soutěž nedokončil, proto si o něj doma vždy dělali starosti.

„Nikdy jsme nevěděli, co se stane. Na Dakaru už utrpěl dvě vážná zranění a každý ročník byl pro mě extrémně stresující,“ svěřila se dle webu isport.blesk.cz portugalským deníkům Goncalvesova manželka Sofia poté, co při jednom z předchozích ročníků musel pro jejího manžela vrtulník záchranářů.

Letos už mu nepomohli oni ani ostatní závodníci. Jedním z prvních na místě byl Slovák Štefan Svitko. „Nejhorší etapa v životě. Pod Paulem bylo hrozně krve, záchranáři přijeli pár minut po nás a asi půl hodiny mu dávali masáž srdce. Když nemohli, pomáhal jsem taky. Ani po dlouhé době nejevil známky života, a tak ho přikryli dekou,“ svěřil se podle zmíněného serveru.

Témata: Paulo Goncalves