Michael Jackson zneužíval děti? BUDE SOUD!

Michael Jackson 4

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

14. ledna 2020 12:35

Všechno nasvědčuje tomu, že Michael Jackson bude v nepřítomnosti opět souzen kvůli zneužívání dětí. Spravedlnost žádají jeho údajné oběti Wade Robson a James Safechuck. Navíc hrozí, že proces poběží v televizi.

V loňském roce se opět hojně skloňovalo jméno Michaela Jacksona, ačkoliv je to už více než 10 let, co zemřel. Za všechno mohl dokument HBO Leaving Neverland, ve kterém Wade Robson a James Safechuck promluvili o tom, jak je legendární zpěvák údajně zneužíval. Oni dva mají stát i za nejnovějším vývojem v celé kauze.

Jak uvádí web thesun.co.uk, Jackson bude s největší pravděpodobností opět souzen americkým soudem, a to před televizními kamerami. „Všechno, co si přáli, bylo stání u soudu,“ potvrdil právní zástupce obou mužů Vince Finaldi. Ještě nedávno to přitom na soud rozhodně nevypadalo.

Zákon totiž původně umožňoval soudní projednání kauzy nejpozději osm let po skutku. Nově ale kalifornský guvernér a odvolací soudy umožnily, aby se sexuálně motivované trestné činy mohly u soudu řešit až 22 let poté.

Podle informací serveru by americké televizní stanice proces s králem popu rády vysílaly, a to úplně bez cenzury. Tamní zákony hovoří o tom, že je na rozhodnutí soudce, zdali něco takového umožní.

Témata: Michael Jackson Wade Robson Leaving Neverland