Je to venku! Proč Harry a Meghan končí v královské rodině? TADY JE PRAVÝ DŮVOD!

Meghan Markle a Alžběta II. 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

13. ledna 2020 12:44 | Aktualizováno: 15. ledna 2020 4:38

Konec na čelních postech královské rodiny dodnes šokuje svět. Rozhodnutí, k němuž vévodkyně Meghan a princ Harry dospěli, nenechává spát ani experty. Nyní se ukázalo, co za ním stálo.

Jak vyšlo najevo, za rozhodnutím vzdát se prestižního postu v královské rodině stojí kontroverzní vévodkyně Meghan. Právě kvůli ní Harry vydal prohlášení, které rezonuje celým světem.

Podle deníku The Sun si Meghan na život ve Velké Británii nikdy nezvykla. Královský protokol jí nic neříká a před starostmi utekla do Kanady. Sama Meghan už dříve přiznala, že tlak nezvládá.

Podle deníku si to Harry uvědomuje a chce, aby Meghan byla šťastná. "Věděl, že musí jednat rychle. Bál se, že se Meghan zhroutí," cituje deník svůj zdroj.

Právě proto vydal prohlášení o osamostatnění se tak rychle a nečekaně. Co teď bude následovat ale nikdo neví. Královská rodina musí k celé věci zaujmout nějaké stanovisko. 

Pětatřicetiletý Harry, který je nyní šestým v pořadí následnictví na britský trůn, a o tři roky starší bývalá herečka Meghan ve středu oznámili, že se chtějí vzdát svých rolí v královské rodině, zároveň ale hodlají dál ctít závazky vůči královně a organizacím, nad kterými převzali patronát. Čas se svým synem Archiem, kterému bude letos teprve rok, chtějí Harry a Meghan trávit střídavě v Británii a Severní Americe.

Podle britských médií bude muset být zřejmě do plánů ohledně Harryho budoucnosti zapojena i kanadská vláda, neboť pár bude zřejmě chtít částečně žít právě v tomto bývalém britském dominiu. Alžběta II. je stále kanadskou hlavou státu.

Britská média uvedla, že Buckinghamský palác středeční prohlášení překvapilo. Stanice Sky News ale s odvoláním na svůj zdroj uvedla, že královna o chystaném prohlášení věděla, vévoda a vévodkyně ze Sussexu ale ignorovali její pokyn, aby jej nezveřejňovali.

Témata: Meghan Markle Princ Harry