Harry a Meghan si vyslechnou ortel: ZAPLATÍTE A NIC NEDOSTANETE!

Princ Harry a vévodkyně Meghan 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. ledna 2020 19:40 | Aktualizováno: 13. ledna 2020 4:50

Princ Harry a vévodkyně Meghan se tento týden rozhodli pro bezprecedentní krok, chtějí se vzdát své role v britské královské rodině. Její hlava Alžběta už si je pozvala na kobereček. Nevystraší je, až se dozví, co pro ně ona finanční nezávislost bude znamenat?

Nejužší část britské královské rodiny se v pondělí sejde v Sandringhamu v hrabství Norfolk, aby tam projednala deklarovaný záměr prince Harryho a jeho manželky Meghan vzdát se svých rolí a stát se finančně nezávislými. Krizové schůzky, jak o ní britská média informují, se zúčastní královna Alžběta, Harry, jeho bratr princ William s otcem princem Charlesem. 

Chybět by neměl ani hlas vévodkyně, která se jednání zřejmě zúčastní telefonicky, neboť je nyní v Kanadě. Navzdory řadě překážek chce panovnice najít řešení během několika málo dní. Harry a Meghan si podle všeho vyslechnou ortel, který bude velice krutý, hlavně co se peněžní stránky týká. 

Server bbc.com uvádí, že je pravděpodobné, že Harry a Meghan budou nově muset své případné výdělky mimo Británii danit. Buckinghamský palác chce také zpřísnit protokol, aby zabránil tomu, že princ a vévodkyně budou finančně těžit ze svého statusu členů královské rodiny.

Vyjasnit se také musí budoucí povinnosti Harryho a Meghan v královské rodině a také jejich možnosti čerpat peníze z fondů královské rodiny. Zítřejší schůzka proto nejspíš nebude jedinou. Dohoda, která vznikne, totiž musí být dostatečně pevná a funkční.

Témata: Princ Harry Meghan Markle Královna Alžběta II. Král Charles III. (Karel III.) Princ William královská rodina (gbr)