Královna zve prince na kobereček: Harry ztrácí půdu pod nohama!

Královna Alžběta, vévodkyně Meghan a princ Harry 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

12. ledna 2020 12:12 | Aktualizováno: 13. ledna 2020 4:50

Princi Harrymu hrozí, že po oznámení nečekaného kroku přijde o půdu, kterou mu královna svěřila do péče, zatím ale přichází pouze o půdu pod nohama. Krátce před jednáním s panovnicí totiž unikly informace o jeho aktuálním vztahu s bratrem.

Britskou královskou rodinou otřásl tento týden nevídaným způsobem. Královna Alžběta jako hlava rodiny se musí vypořádat s odbojným vnukem a jeho manželkou. Princ Harry a vévodkyně Meghan se vzdali svých královských rolí. Zatímco Američanka už zmizela zpět na svůj rodný kontinent, její muž setrval na Ostrovech.

Vévodu ze Sussexu čeká klíčové setkání. Podle serveru news.sky.com si ho panovnice pozvala na kobereček. Zdroje z paláce potvrdily, že rodina se sejde v hrabství Norfolk, aby se s nynějším vývojem vypořádala.

Královna údajně tlačí na to, aby diskuze o řešení nastalé situace proběhla co nejrychleji, nejlépe v řádu několika dní, nikoliv týdnů. Jednání se mají účastnit i Harryho otec a bratr, princové Charles a William.

Právě druhý jmenovaný už se měl nechat slyšet, že s Harrym ztratil trpělivost. „Vždycky jsem ho bral kolem ramen, ale už to nemůžu dál dělat, jsme úplně rozdílné entity,“ řekl následník trůnu podle rodinného přítele. Uvedl to deník The Sun.

Témata: Princ Harry Královna Alžběta II. Princ William královská rodina (gbr)