Princ Harry jim spadl do klína: Kanada už ví, co si s ním počne!

Princ Harry a vévodkyně Meghan 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

11. ledna 2020 13:13

Princ Harry nedělá starosti jen Velké Británii, ale i poměrně daleké Kanadě, kde hodlá po překvapivém oznámení trávit velké množství času. V zámoří si teď lámou hlavu, co s ním budou dělat. Na co přišli?

Princ Harry a vévodkyně Meghan tento týden zaskočili Velkou Británii oznámením, že se vzdávají svých dosavadních rolí v královské rodině. Důsledky to má i pro zámořskou Kanadu, kde chce pár nově trávit velké penzum svého času. Na druhém konci Atlantiku tak začínají přemýšlet, co si s nimi počnou.

Zatímco povolaní lidé si zatím neví rady, obyčejní Kanaďané mají jasno. Z průzkumu, který zveřejnil list National Post, vyplývá, že si většina občanů přeje, aby se princ Harry stal generálním guvernérem, tedy zástupcem své babičky, královny Alžběty II., která je v Kanadě stále oficiální hlavou státu.

Celých 61 procent Kanaďanů, které vyzpovídala agentura Dart et Maru/Blue Voice Canada, se shodlo, že by právě tento post, který do roku 1952 zastávali výhradně Britové, princi Harrymu slušel. Otázkou je, jak si svou budoucnost představuje on sám. 

Princ Harry se prozatím vypořádává s důsledky zcela mimořádného kroku, který s Meghan učinili. Zdroje z Buckinghamského paláce sdělily britským médiím, že královská rodina pověřila vlivné činitele, aby urychleně ve spolupráci s vládou přišli s proveditelným řešením vzniklé situace. Vévodkyně Meghan už je v Kanadě. 

Témata: Princ Harry Meghan Markle Kanada královská rodina (gbr)