NOVÉ INFORMACE: Meghan vrazila královně nůž do zad! Nedělej to, žádal tým!

Meghan Markle 7

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

10. ledna 2020 18:56

Vévodkyně Meghan a princ Harry ignorovali žádost a nařízení královny Alžběty II. a jejího týmu, aby nezveřejńovali svůj plán na vzdání se členství v královské rodině. Podle nových informací o tom královský palác informovali pouze 10 minut předem.

Dvojice ve středu večer rozpoutala bouři na britské mediální scéně, když oznámila, že už nechce vystupovat jako "přední" členové královské rodiny, že plánuje dělit svůj čas mezi Británii a Severní Ameriku a že hodlá být finančně nezávislá.

Deník The Times dnes uvádí, že mladý pár svým krokem ignoroval doporučení vysoce postavených poradců. O chystaném prohlášení prý informoval zbytek královské rodiny pouze deset minut před jeho zveřejněním na instagramu.

Podle některých britských médií prohlášení vydali bez předchozí konzultace s královnou Alžbětou II., podle jiných ignorovali její pokyn, aby jej nezveřejňovali.

Oznámení přišlo dva dny poté, co se Harry a Meghan vrátili z několikatýdenní dovolené v Kanadě, kvůli níž nestrávili Vánoce s královnou, jak bývá u jejích blízkých zvykem. Z dovolené se s princem a jeho manželkou nevrátil Archie narozený loni v květnu, který zůstal za oceánem s chůvou. Po třech dnech v Británii nicméně vévodkyně ze Sussexu odletěla zpět za synem.

Podle britských médií bude muset být zřejmě do plánů ohledně Harryho budoucnosti zapojena i kanadská vláda, neboť pár bude zřejmě chtít částečně žít právě v tomto bývalém britském dominiu. Alžběta II. je stále kanadskou hlavou státu.

Témata: Meghan Markle Princ Harry královská rodina (gbr)