Poprask v paláci! Tohle se stalo, když Meghan s Harrym oznámili odchod!

Královna Alžběta II. 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. ledna 2020 16:19

Vévodkyně Meghan a princ Harry vyrazili svým oznámením dech nejen veřejnosti, ale zejména královské rodině. Nikdo z paláce totiž nevěděl, že se oba hodlají vzdát role členů královské rodiny. Jak královna, tak i další členové rodiny se to dozvěděli až přes média. A pořádně zuří.

Harry a Meghan se zase po "mnoha měsících úvah a interních diskuzí" rozhodli, že chtějí být finančně nezávislí a vzdát se svých rolí v královské rodině. Oba se také chystají dělit čas mezi Británii a Severní Ameriku.

O jejich rozhodnutí ale královský palác vůbec nevěděl. Dokládá to i fakt, že stručná reakce Buckinghamského paláce, podle kterého jsou diskuze o budoucnosti prince a jeho manželky "v raném stádiu", přišla až poté, co svůj plán oznámili veřejně.

"Chápeme jejich touhu po odlišném přístupu, ale toto jsou komplikované záležitosti a jednání o nich zabere určitý čas," stojí v prohlášení vydaném ve jménu královny Alžběty II.

Zdroje z královské rodiny britským novinářům sdělily, že Harry a Meghan ostatní členy na své oznámení nepřipravili. Jejich krok prý příbuzné "zranil a zklamal".

Je udivující, že Buckinghamský palác neskrývá svůj nesouhlas s jejich záměrem. Podle médií kvůli počínání vévody a vévodkyně ze Sussexu pořádně zuří.

Stejně jako královna se ale o činu svého bratra dozvěděl z médií i princ William a jeho manželka, vévodkyně Kate. Ani oni neměli o ničem z toho dopředu tušení.

Pobouřeni jsou i samotní Britové. Ti na sociálních sítích svorně tvrdí, že Meghan s Harrym jsou rozmazlení.

Témata: Meghan Markle Princ Harry Královna Alžběta II.