Británie stále V ŠOKU! O konci Harryho a Meghan NEVĚDĚLA ani královna! Co budou dělat?

Meghan Markle a princ Harry 9

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. ledna 2020 12:53

Velká Británie je šokována ohromující událostí, která nemá v dějinách britské monarchie obdoby. Tak britská média hovoří o kroku prince Harryho a jeho manželky Meghan, kteří se chtějí vzdát role členů královské rodiny.

Jejich nezvyklé prohlášení údajně zaskočilo všechny ostatní představitele monarchie včetně královny Alžběty II. a vyvolává řadu otázek. Zdroje z královské rodiny britským novinářům sdělily, že Harry a Meghan ostatní členy na své oznámení nepřipravili.

Jejich krok prý příbuzné "zranil a zklamal". Podle zvláštní zpravodajky listu Daily Mail Rebeccy Englishové Buckinghamský palác kvůli počínání vévody a vévodkyně ze Sussexu zuří.

"Je to ohromující, je to historické, v moderních dějinách to nemá obdoby," uvedl zpravodaj BBC Jonny Dymond, který se věnuje britské monarchii. Zároveň ale podle něj bylo "vcelku zjevné", že velká část královských povinností byla Harrymu a Meghan proti srsti.

Harry a Meghan se rozhodli, že chtějí být finančně nezávislí, vzdát se svých rolí v královské rodině a dělit čas mezi Británii a Severní Ameriku, hlavně Kanadu. O dvě hodiny později přišla stručná reakce Buckinghamského paláce, podle kterého jsou diskuze o budoucnosti prince a jeho manželky "v raném stádiu".

Otázkou zůstává, co budou nyní Harry s Meghan dělat. Oba mají poměrně dost peněz, Meghan si vydělala jako herečka, Harry zdědil miliony po Dianě. Navíc mají řadu organizací, které jim peníze vydělávají.

Přesto se spekuluje o tom, že Harry má vojenské zkušenosti, ačkoliv není pravděpodobné, že by se k armádě vrátil. Meghan se může kdykoliv vrátit k herectví, a to už zní reálněji.

Témata: Meghan Markle Princ Harry