Vévodkyně Kate v šoku: Pikantní pravda o příbuzenském vztahu s Williamem!

Vévodkyně Kate a princ William 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

8. ledna 2020 12:41 | Aktualizováno: 9. ledna 2020 16:17

Vévodkyně Kate se do britské královské rodiny přivdala před několika lety, později se ale zjistilo, že ji s nimi pojí příbuzenský vztah už od narození, a to dokonce i s manželem Williamem. Jak je to možné?

Dnes už je vévodkyně Kate několik let pevnou a oblíbenou součástí britské královské rodiny, téměř na den přesně před 38 lety přitom přišla na svět do rodiny dvou zaměstnanců aerolinek British Airways a o jejím narození neměl v královském paláci nikdo ani ponětí. Pravdou přitom je, že s jeho nájemníky má společné příbuzné.

O předky se dokonce dělí s princem Williamem, otcem svých tří dětí, což může řadě lidí připadat nechutné. Pohled do rodokmenů následníka trůnu a jeho ženy prozradil, že jsou velice vzdáleným bratrancem a sestřenicí.

Genealog Patrick Cracroft-Brennan prozradil televizní stanici, že vévodkyně Kate je s členy britské královské rodiny propojená přes babičku svojí babičky, která byla přímým potomkem Sira Williama Gascoignea, který zemřel už na konci 15. století.

K němu a jeho manželce Lady Margaret totiž sahá i původ Williamových rodičů, prince Charlese a princezny Diany. Podle české verze Wikipedie jsou tedy Kate a William bratrancem a sestřenicí ze 16. kolena.

Témata: Kate Middleton Princ William královská rodina (gbr)