Michael Schumacher: Kde se stala OSUDOVÁ CHYBA?

Michael Schumacher 5

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

2. ledna 2020 12:36

Je to už více než šest let, co se dramaticky změnil život Michaela Schumachera. Pilotovi, který se roky vystavoval nebezpečí za volanty rychlých aut, se stalo osudným lyžování. Až nyní vychází najevo, co přesně se tehdy stalo.

Na den přesně před šesti lety bojoval legendární pilot Michael Schumacher o život. 29. prosince 2013 si vyrazil s rodinou zalyžovat do střediska ve francouzských Alpách, kde došlo k neštěstí. Navzdory tomu, že měl ochrannou helmu, si při pádu na zem přivodil vážný úraz hlavy a následně byl měsíc v kómatu. Ze zranění se dodnes zcela nezotavil.

I po letech stále vyplouvají na povrch nové informace. Novináři serveru focus.de vyrazili na místo incidentu, aby zjistili víc. Ukázalo se, že v místě, kde se zásadně změnil život několikanásobného mistra světa formule 1, sice není svah extrémně strmý, ze země tu ale vyčnívají kameny, což bylo rozhodující.

Podle rekonstrukce provedené zmíněným webem Schumacher cíleně opustil upravenou sjezdovku a vjel do neupraveného a hlubšího sněhu. Po pár stech metrech se lyže zachytila o jeden z kamenů, následoval pád. Závodník naneštěstí padl hlavou na další kámen. V tu chvíli začal jeho boj o život.

Dnes jsou informace o jeho zdravotním stavu kusé a nekonkrétní. Je známo, že v uplynulém roce 2019 byl hospitalizován v pařížské nemocnici, důvod jeho návštěvy ale uveden nebyl. Fanoušci se nedočkali ani slibovaného dokumentu. Obecně převládá přesvědčení, že Schumacherův stav zůstává velmi vážný.

Témata: Michael Schumacher