Michael Schumacher: Nejsmutnější Vánoce!

Formule 1 6

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

24. prosince 2019 10:17 | Aktualizováno: 25. prosince 2019 17:55

Vánoce jsou pro rodinu nejslavnějšího motoristy Michaela Schumachera nejsmutnějším obdobím v roce. Vybavují se jim totiž vzpomínky na nešťastný úraz na lyžích, který ho postihl před šesti lety.

Ani letošní rok nepřinesl velký progres. Zprávy o zdravotním stavu Michaela Schumachera jsou nadále kusé a velice nekonkrétní. Navzdory spekulacím sice legendární pilot žije, pravděpodobně ale není schopen postarat se sám o sebe. A dost možná ani nikdy nebude.

Vánoce jsou pro jeho rodinu nejsmutnějším časem v roce. Právě mezi vánočními svátky a Novým rokem totiž před šesti lety došlo k nešťastnému incidentu, který změnil život sedminásobného mistra světa Formule 1. 

29. prosince 2013 při lyžování v Alpách utrpěl vážný úraz hlavy, ačkoliv měl ochrannou helmu. Sjížděl neupravený svah, když narazil při pádu hlavou do skály a byl urychleně transportován do nemocnice v Moutiers a poté do nemocnice v Grenoblu, která zveřejnila, že se nachází v kritickém stavu v kómatu.

Po druhé operaci hlavy se jeho stav stabilizoval, koncem ledna 2014 ho začali lékaři probouzet z kómatu. V září 2014 byl Schumacher převezen domů, kde pokračuje jeho léčení a rehabilitace dodnes. V jakém je přesně stavu, ale vědí pouze jeho nejbližší. 

Témata: Michael Schumacher