Královna se činí: Vánoční zákaz kvůli nemocnému Philipovi!

Královna Alžběta II. a princ Philip 7

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

23. prosince 2019 12:33

Britská královská rodina letos nebude mít úplně klidné Vánoce. Princ Philip musel pár dní před Štědrým dnem do nemocnice a královna Alžběta se rozhodla jednat. Ostatním kvůli jeho absenci zakázala oblíbenou kratochvíli.

Jak vás stars24.cz informoval, osmadevadesátiletý princ Philip byl v minulém týdnu převezen na pozorování do londýnské nemocnice. Podle serveru cas.sk měl ošklivý pád, po kterém nejprve několik dní ležel v privátním královském sídle Sandringham, kde tráví od svého odchodu do důchodu před více než dvěma lety většinu času.

Královně, která tam přijela na Vánoce, se ale manželův stav nelíbil, a tak se chopila iniciativy a rozhodla o jeho převozu do Londýna. Zároveň se ale rozhodla udělat ještě jeden zajímavý krok, aby zmírnila Philipovo podráždění.

Alžběta totiž nechala zrušit svatoštěpánský hon, protože se ho princ nemůže zúčastnit. Právě z úcty k němu rodina tento rok tuto tradici vynechává. Běžně se přitom její členové na druhý svátek vánoční ráno sejdou na loukách sandringhamského panství a loví bažanty a zajíce. Není žádným tajemstvím, že Philip je vášnivým lovcem.

Princ ale není nijak nadšený z toho, že stráví Vánoce v péči lékařů. „Vévoda nemá rád zbytečnou hysterii a trvá na tom, aby ho z nemocnice pustili co nejdřív a mohl se vrátit domů do Norfolku,“ píše deník Mirror. Královna je ovšem nekompromisní a bez ujištění doktorů manželovi propustku nedovolí.

Témata: Královna Alžběta II. Princ Philip královská rodina (gbr)