Michael Schumacher: VŠE JE JINAK? Pravda o ZÁHADNÉ LÉČBĚ!

Michael Schumacher 4

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. prosince 2019 13:46 | Aktualizováno: 22. prosince 2019 22:13

Šest let uplyne za pár dní od nehody na lyžích, při níž utrpěl slavný závodník Formule 1 Michael Schumacher fatální zranění hlavy. Kolem osoby závodníka se objevuje řada spekulací, které hovoří nejen o jeho aktuálním stavu, ale i o léčbě, kterou má postupovat. Ta ale zmátla svět snad více než to, jak na tom teď závodník je.

Schumacher na tom není dobře. Navzdory spekulacím sice žije, pravděpodobně ale není schopen postarat se sám o sebe. A dost možná ani nikdy nebude.

O tom, v jakém stavu se nachází, bylo řečeno a napsáno mnohé. Podle dostupných informací nechodí, nemluví, a prakticky se ani nehýbe. Je zřejmě při vědomí a nějak se snaží komunikovat, jestli je ale pouze vězněm ve vlastním těle, nebo si neuvědomuje ani souvislosti, opět nelze určit.

V posledních měsících ale více spekulací než o jeho zdravotním stavu točí kolem toho, jak se zlepšuje. Rodina sice nadále mlčí, a díky tomu vzniká prostor pro ostatní, kteří chtějí mluvit a mluví. A bohužel mohou beztrestně říct cokoliv.

V tu chvíli ale dochází k situacím, kdy každá z osob může mít důvěryhodné informace, ale zároveň může fabulovat. Jako v nedávném případě.

Schumacher byl totiž hospitalizován v nemocnici v Paříži, kde se měl podrobit experimentální léčbě infuzí kmenových buněk na klinice u profesora Philippea Menaschého, lékaře se specializací na buněčnou terapii.

Podle deníku Le Parisien dostával jezdec do těla infuze kmenových buněk, které mají protizánětlivý účinek. Deník uvádí, že se letos nejednalo o první návštěvu této kliniky. Infuze měl údajně podstoupit již dvakrát v loňském roce, kdy jej do nemocnice přivezl vrtulník. Letos byl poprvé transportován sanitkou.

Pozitivní zpráva, zdálo by se. Do doby, než promluvil jeden ze zdrojů "zaručených zpráv" bývalý šéf Ferrari Jean Todt. Ten totiž prohlásil, že spekulace o léčbě jsou neověřené. "Četl jsem o jeho léčbě neuvěřitelné věci. Ti, kteří něco vědí, ale nemluví. A ti, kteří žádné informace nemají, do médií mluví," uvedl k celé věci.

Ačkoliv léčbu svým způsobem popřel, ukázalo se, že informace o ní byly pravdivé. Sám Philippe Menasché totiž přiznal, že u něj Schumacher byl. "Podrobil se buněčné terapii. Od začátku ale bylo jasné, že se nestanou zázraky," uvedl. 

Otázkou zůstává, na kolik jsou v tomto světle pravdivé ostatní informace, které Todt má? Pokud totiž zastává skeptický postoj k událostem, které se opravdu staly, lze věřit, že jeho další informace jsou pravdivé? 

Todt totiž dříve například vynesl na světlo, že Schumacher není schopen komunikovat běžným způsobem. Tvrdil také, že jejich přátelství se zachovalo, což by svědčilo o dobré mozkové aktivitě jezdce. Je ale i toto prohlášení pravdivé?

Témata: Michael Schumacher