Král Charles na trůn neusedne? PRAVDA o jménu nástupce Alžběty!

Princ Charles a jeho choť Camilla v britském parlamentu. 8

Autor: Pavel Krejčí, stars24.cz

18. prosince 2019 15:42 | Aktualizováno: 19. prosince 2019 22:58

I kvůli tomu, co se stalo s milovanou princeznou Dianou, není princ Charles zrovna nejpopulárnějším členem britské královské rodiny, přesto se měl stát panovníkem. Pravda je ale taková, že nový král se nakonec nemusí jmenovat Charles.

Jednu dobu se ve Velké Británii mluvilo o tom, že po královně Alžbětě usedne hned na trůn její vnuk William. V posledních týdnech zase tlačili na místo panovnice prince Charlese už teď. Vypadá to ale, že na jméno nástupce současné královny si ještě budeme muset počkat, ačkoliv nikdo nepochybuje o tom, že jím bude její syn.

To ale nemusí nutně znamenat, že se do dějin zapíše jako král Charles. Britská historie pamatuje hned několik monarchů, kteří si změnili jméno. Třeba otec jeho matky vládl jako Jiří VI., pokřtěn však byl jako Albert.

„Má volnou ruku ohledně volby svého královského jména,“ konstatuje server express.co.uk s tím, že s největší pravděpodobností z něj bude král Charles (česky Karel) III. Při změně jména by nejspíš vybíral na základě jedné konkrétní věci.

„Křestní jména prince Charlese jsou Charles Philip Arthur George. Pokud se nestane králem Charlesem, nejspíš bude králem Georgem (Jiřím) VII., králem Philipem nebo králem Arthurem,“ jsou přesvědčeni Britové.

Témata: Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr)