Freddie Mercury a jeho druhý domov: Byl nedaleko českých hranic!

Freddie Mercury 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. prosince 2019 17:45

Queen zavítali do Česka s jiným zpěvákem až po jeho smrti, přitom Freddieho Mercuryho dělilo od našich hranic v 80. letech jen pár desítek kilometrů. Které bavorské město bylo jeho druhým domovem?

Freddie Mercury do Česka nikdy nezavítal, protože po většinu jeho života tu vládl tvrdý komunistický režim. Pravdou ovšem je, že jeho druhý domov byl relativně nedaleko od našich hranic. Legendární zpěvák si oblíbil bavorský Mnichov, kde s Queen či sólově natočil několik alb.

Co se mu na německé metropoli tak líbilo? „Myslím, že tu cítil svobodu, kterou jako Freddie Mercury v Londýně neměl. Cítil, že tam může dělat všechno, co si bude přát, mohl jít, kam si zamanul,“ vysvětlil serveru udiscovermusic.com jeho komorník Peter Freestone, který dnes shodou okolností žije v Česku.

Existoval však ještě jeden důvod, proč v Mnichově pobýval - probíhala totiž renovace jeho londýnského sídla Garden Lodge. „Koupil ten dům v roce 1980 a trvalo pět let, než ho upravil k obrazu svému,“ prozradil Freestone. V Bavorsku se ale Mercury tak trochu utrhl ze řetězu.

„V Mnichově měl spoustu přátel, takže občas přišel ve 2 do studia a ve 4 měl telefonát od kamaráda, který se nudil a chtěl někam vyrazit. Takže se s prací seklo a šli jsme. A to bylo v Mnichově ještě mnohem víc rozptýlení,“ dodal. 

Témata: Freddie Mercury