Monika Potokárová (†27) si vzala život: Národní už za ní má nahradu!

Monika Potokárová 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. prosince 2019 13:05

Národní divadlo u našich sousedů se Slovenskou přišlo před více než dvěma týdny o jednu z členek činohry. Mladá herečka Monika Potokárová si vzala život. Už teď to ale vypadá, že za ní divadlo našlo náhradu.

Slovenské národní divadlo se před koncem roku muselo vypořádat s velkou lidskou ztrátou. Jak vás stars24.cz informoval, členka tamního činoherního souboru Monika Potokárová (†27) si rozhodla vzít sama život. Divadlo ale navzdory truchlení muselo zachovat provoz, a tak ihned začalo pracovat na hledání náhrady.

Podle nejnovějších informací slovenských médií už dokonce probíhají jednání. „S Petrou Vajdovou komunikujeme o možnosti návratu z rodičovské dovolené. Dokud nedospějeme k finální dohodě, nebudeme se k danému tématu vyjadřovat,“ potvrdila serveru cas.sk mluvčí SND Izabela Pažitková.

Zmíněný web ale poukazuje na to, že Vajdovou pojí s Potokárovou trpká minulost. I ona řešila jisté osobní problémy, a to konkrétně s alkoholem. „Petry si jako herečky velmi vážíme a její návrat by pro nás byl velkou pomocí,“ dodala mluvčí divadla.

Potokárová si vzala život v pondělí 25. listopadu ráno v centru Bratislavy v bytě manžela a kolegy z Národního divadla Roba Rotha. V dopoledních hodinách přivolaní záchranáři už pouze konstatovali smrt. Ještě dva dny předtím se přitom objevila na jevišti SND v představení Vedlejší účinky.

Témata: Monika Potokárová