Freddie Mercury těsně před smrtí? Chtěl, aby ho už neotravovali!

Freddie Mercury 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. prosince 2019 16:20

Od smrti Freddieho Mercuryho uplynuly už téměř tři desítky let, ale lidem, kteří s ním byli v kontaktu do poslední chvíle, to stále připadá jako včera. Živé vzpomínky má i producent, který se zpěvákem natočil hned několik desek.

Německý producent Reinhold Mack natáčel desky s kapelou Queen i sólo s Freddiem Mercurym. S ním se spřátelil, legendární zpěvák se stal dokonce kmotrem jeho syna Johna Fredericka a v podstatě dalším členem rodiny. O to bolestivější byla zpráva o jeho smrti, od které koncem letošního listopadu uplynulo už 28 let.

Mack vzpomíná, že když jeho manželka Ingrid vyrazila s dětmi do Londýna, vždy měla možnost přenocovat u Freddieho. Když mu lékaři diagnostikovali AIDS, všechno se změnilo. Zpěvák a producent už se vídali zřídkakdy.

„Naposledy jsem ho viděl, když jsem jel do Skotska a zastavil jsem se v Londýně. Už nevypadal tak dobře – jeho nemoc se na něm sice ještě tolik nepodepisovala, ale byl to ‚slon v obýváku‛. Potom už jsme spolu mluvili jen po telefonu, už si nepřál, abychom za ním s rodinou jezdili,“ prozradil webu udiscovermusic.com.

Producent se domnívá, že ví, proč už to Mercury nechtěl. „Myslím si, že věděl, že odchází, a tak si přál, abychom si ho pamatovali, jaký byl, tedy plný života. Hrál stolní tenis, hádal se o jídle, svěřil se, co má a naopak nemá rád. Měl skvělou osobnost. Byla to opravdová ztráta,“ dodal Mack.

Témata: Freddie Mercury