MRTVÁ královna Alžběta? Tohle nikdo nečekal!

Královna Alžběta II. 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. prosince 2019 16:10

Velkou Británii několik dní nazpět rozrušila zpráva o smrti královny. Poměrně rychle se sice ukázalo, že to není pravda, to už ale smutná informace žila svým vlastním životem. Stala se tak věc, kterou nikdo nečekal.

Minulý týden se Velkou Británií šířila zpráva o úmrtí milované královny Alžběty. Nakonec se ukázalo, že šlo o hoax, který se šířil prostřednictvím twitteru. Na něm se šířil snímek konverzace, kde se informace o smrti panovnice objevila. Ona se ale už o pár hodin později ukázala normálně na veřejnosti.

Jako původce informace se nakonec přihlásilo královské námořnictvo, když potvrdilo, že uniklé informace byly součástí jeho interního tréninkového cvičení. „Ačkoliv cvičení proběhlo řádně, tak litujeme každého nedorozumění, které mohlo způsobit,“ omlouval se mluvčí. Nebylo ale jasné, proč zprávy unikly do éteru.

O šíření informace se postarala humorná stránka Fill Your Boots, kterou vede někdejší výsadkář Alfie Usher. Ten nyní celé záležitosti lituje. Překvapilo ho však reakce lidí, protože on sám prý ani na vteřinu neuvěřil tomu, že by měla být královna mrtvá.

„Bylo to větší než Ben Hur. Došlo mi, že nad situací ztrácím kontrolu, když to začala přebírat další média,“ řekl Usher dle serveru express.co.uk. Líto je mu prý především člena námořnictva, který to nyní celé odskáče kvůli úniku informací.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)