VELKÉ TAJEMSTVÍ královské rodiny: Tohle od nich NIKDY NEDOSTANETE!

Křest Archieho Harrison Mountbatten-Windsora 5

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. prosince 2019 14:09

Fotka či selfie s členy britské královské rodiny? Není problém. Chcete s nimi prohodit pár slov? I to můžete. V žádném případě je ale nikdy nežádejte o autogram!

Kate Middletonová, vévodkyně z Cambridge, a princ William, vévoda z Cambridge, se při cestách po celém světě setkali s tisícovkami lidí. Manželé spolu od své první oficiální zámořské návštěvy v Kanadě v roce 2011 absolvovali více než dvě desítky služebních cest.

Nejinak jsou na tom i vévoda a vévodkyně ze Sussexu. Jejich počet zahraničních cest sice není tak ohromující, i oni Meghan s Harrym ale potkali během těch let ve funkci stovky lidí.

Uprostřed vší té palety krásy, květů a exotických dárků, které oba páry manželé dostávají od dobrovolníků i státníků, existuje jedna žádost, kterou všichni členové  královského rodu odmítají.

Nepodepíší se vám. Nikdy a za žádných okolností vám nedají svůj autogram. Proto nikdy ani nežádejte nikoho z členů této rodiny o podpis. Nedostanete ho.

Co za tím stojí? Jak poukazuje server The Independent, protokol zakazuje autogramy rozdávat. Všichni členové královské rodiny tak proto musejí odmítnout podpis.

Důvod? Poměrně prostý. Hrozil by totiž jeho zneužití a padělání. Jen velmi málo lidí totiž ví, jak podpisy členů královské rodiny vypadají. A kdyby se dostaly do rukou veřejnosti, mohly by být lehce zneužity!

Pokud byste tak někdy byli svědky setkání s členy rodiny, ušetřete je i sebe trapné chvíle a o autogram je nežádejte. To si jej raději kupte například zarámovaný nebo na fotografii, místy se jich prodává opravdu hodně. 

Nemusíte ale zoufat, jde prakticky o pouhé padělky. Pravý podpis někoho ze členů královské rodiny jen tak lehce nedostanete.

Témata: královská rodina (gbr)