Michael Schumacher: 6 let od nehody! Fanouškům poslal jediný vzkaz!

Michael Schumacher 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. prosince 2019 13:07 | Aktualizováno: 10. prosince 2019 0:19

Od tragické nehody, při níž slavný pilot Formule 1 Michael Schumacher utrpěl vážné zranění hlavy, uplyne tento měsíc šest let. Za tu dobu jsme slyšeli pouze střípky o tom, v jakém stavu se asi nachází. Fanouškům přitom on sám nepřímo adresoval jedinou zprávu!

Někdejší pilot Formule 1 utrpěl 29. prosince 2013 při lyžování vážné zranění, po kterém skončil upoutaný na lůžko. Informace o jeho aktuálním zdravotním stavu se na veřejnost dostávají jen minimálně. 

Poslední konkrétní informaci se svět dozvěděl 30. prosince 2013, kdy Michael prodělal druhou operaci hlavy a jeho stav se stabilizoval, ale nadále byl kritický. Asi o měsíc později lékaři začali s postupným probouzením z kómatu.

Od té doby se vše nese ve víru spekulací. Nikdo nemůže potvrdit, kde přesně se Schumacher nachází, kdo o něj jak pečuje a v jakém je stavu. Informace o tomto všem sice na veřejnost prosákly, nejsou ale potvrzené.

Deník Daily Mail například před nějakou dobou zveřejnil informaci, podle které se Schumacherův zdravotní stav zlepšil natolik, že už není připojen na dýchací trubici. A dokonce už ani není upoután na lůžko. Přesto prý ale neustále potřebuje zdravotní péči.

Objevila se ale také zpráva o tom, že Schumacher začal chodit. Ta byla následně popřena a podle dalších informací naopak není schopen ani komunikovat. Jiné zdroje tvrdí, že Schumacher pouze vizuálně vnímá svět kolem sebe. A další naopak říkají, že duševně s námi není.

Jisté je, že bývalý pilot F1 potřebuje čtyřiadvacetihodinový dohled. Za něj rodina údajně platí v přepočtu asi 3,6 milionu korun týdně. I to ale doprovází dohady. Podle některých začala rodina rozprodávat jeho majetek, aby měla na zaplacení léčby. Další zdroje ale tvrdí, že to není potřeba, protože Schumacher je, či spíše byl před nehodou miliardář.

Fanoušci ale doufají, že se hvězda F1 jednoho dne ukáže na veřejnosti, ale aktuální informace o jeho zdravotním stavu jsou vzácné, a malují spíše smutný obraz o jeho zdraví. Corinna zuřivě chrání soukromí svého manžela i celé rodiny a už dříve se soudila s bulvárem kvůli tomu, co o Schumacherovi napsal.

Všechny tyto okolnosti rozdělily fanoušky na dva tábory. Jedni si myslí, že by si zasloužili znát pravdu o svém hrdinovi a o tom, jak se s následky nehody dokázal vypořádat. Druzí respektují pohled rodiny, která chce Schumachera ochránit před mediálním zájmem.

Jak se ale nakonec ukázalo, nejde o přání rodiny. Ta sice o zdravotním stavu slavného jezdce mlčí a tvrdí, že se mu dostává nejlepší možné péče, Corina ale oklikou prozradila, že sám Michael si nepřeje, aby o něm kdokoliv cokoliv věděl

"Můžete si být jisti, že je v nejlepších rukou a že děláme vše, co je v našich silách, abychom mu pomohli. Chápejte prosím, že dodržujeme Michaelovo přání a udržujeme tak citlivou záležitost, jako je zdraví, v soukromí," uvedla před rokem, čímž de facto předala fanouškům jediný jeho vzkaz za poslední roky.

Témata: Michael Schumacher