To si Charles za rámeček nedá: První reakce na smrt matky svých synů!

Princezna Diana a princ Charles 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. prosince 2019 14:59

Princ Charles se možná co nevidět stane králem a do Buckinghamského paláce ho doprovodí vévodkyně Camilla. Matkou jeho synů byla ovšem princezna Diana, která před více než dvěma desítkami let přišla o život. Jaká byla tehdy první reakce následníka trůnu?

V posledních dnech se stále častěji spekuluje o možném nástupu prince Charlese na trůn. Původně měla být po jeho boku, až se stane králem, Diana, matka jejich synů Williama a Harryho. Dnes už víme, že tomu tak z mnoha důvodů nebude. Letos uplynulo 22 let od chvíle, co lidmi milovaná princezna přišla o život při autonehodě v Paříži.

V roce 1997 už měli několik měsíců po rozvodu a fungovali už jen jako rodiče. Přesto všechny zajímalo, jak vévoda na úmrtí ženy, která přivedla na svět jeho děti, zareaguje. Najevo to vyšlo v roce 2005 díky knize královské kronikářky Penny Junorové.

„Všichni mě z toho budou vinit, že ano?“ zněla dle serveru express.co.uk první Charlesova zpráva. „Svět se úplně zblázní, že? Uvidíme něco, co jsme ještě nikdy nezažili. Klidně to může všechno zničit. I monarchii,“ dodal ještě princ z Walesu.

Takto nepromlouval jen k sobě, ale i k osobnímu sekretáři Stephenu Lamportovi, který mu odpověděl. „Ano, pane, myslím, že to tak může být. Bude to velice složitá doba pro vaší matku,“ odvětil Charlesovi. Nakonec se ukázalo, že následník trůnu nebyl tak daleko od pravdy.

Témata: Král Charles III. (Karel III.) Lady Diana královská rodina (gbr)