Monika Potokárová (†27) z Národního: Věřili, že je šťastná… Pak se to stalo!

Monika Potokárová 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. prosince 2019 16:59

Příbuzní, kolegové a kamarádi ani po týdnu nechápou, proč si talentovaná Monika Potokárová ze Slovenského národního divadla vzala život. Domnívali se totiž, že je s ní všechno v naprostém pořádku.

Už druhý týden řeší celé Slovensko tragické úmrtí talentované herečky tamního Národního divadla Moniky Potokárové (†27), která si sama sáhla na život. V šoku jsou fanoušci, kolegové z divadla, ani členové rodiny si její rozhodnutí neumí vysvětlit. Nepomáhají ani výpovědi dalších lidí, kteří ji znali.

Nejnověji o hvězdě slovenské první scény promluvila zpěvačka Marie Čírová. Po jeden rok totiž byly spolužačkami na jedné škole, kde se dobře poznaly. Pak už byly v kontaktu jen sporadicky, ale jedna sledovala na dálku kariéru té druhé a navzájem si držely palce.

„Vždy byla velmi společenský a usměvavá. Cítila jsem z ní velkou herečku,“ zavzpomínala hudebnice, která neměla nejmenší ponětí, že by mohlo dojít k tragédii. „Věřila jsem, že je šťastná. Nikdy by mě nenapadlo, že to takhle skončí. Je mi to velmi líto,“ svěřila se serveru cas.sk.

U našich východních sousedů se nejčastěji spekuluje o tom, že k jejímu rozhodnutí přispěla dusná atmosféra uvnitř SND. Členové činoherního souboru se totiž před časem rozdělili na dva tábory ve věci odvolání šéfa. Celou pravdu se však nejspíš nikdy nedozvíme.

Témata: Monika Potokárová