Monika Potokárová (†27) z Národního: Slovensko řeší, proč si vzala život!

Monika Potokárová 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

1. prosince 2019 10:12

Slovensko se už několik dní zabývá tím, proč se mladá talentovaná herečka Monika Potokárová rozhodla spáchat sebevraždu. Pozornost se soustředí na Slovenské národní divadlo, na jehož jevišti vystupovala.

Celé Slovensko už téměř týden řeší náhlé úmrtí Moniky Potokárové (†27), členka souboru Slovenského národního divadla. Sehrála nějakou roli dusná atmosféra uvnitř divadla? Herci se totiž rozdělili na dvě skupiny poté, co byl v září odvolán šéf činohry. Jedni za ním stáli, druzí podpořili jeho vyhazov.

„Nepatřila k rebelantům, ale velmi ji trápilo, jaké vztahy zavládli mezi jejími kolegy, kteří měli odlišné názory,“ prozradil serveru cas.sk zdroj z okolí tragicky zesnulé herečky. Členové souboru, mezi které patřil i její manžel Robo Roth, netuší, zdali to na jejich mladou kolegyni mohlo tak dolehnout.

Vyjádřila se např. herečka Zuzana Fialová. „Samotné povolání (herce) ve své podstatě není úplně nejbezpečnější a nejpřirozenější a možná by mohlo být odkazem této tragické události i to, abychom slovům respekt a láska vrátili jejich původní obsah,“ řekla zmíněnému webu.

Dusno uvnitř SND nenechávalo klidnou ani rodinu herečky. „O tom, že Monika trpěla napjatou atmosférou v práci, věděla i její nejbližší rodina,“ zní z okolí Potokárové. Ani příbuzní zatím nechápou, proč si milovaná dcera a sestra rozhodla vzít život.

Témata: Monika Potokárová