Mocichtivý Charles uvedl matku do rozpaků: Královna ztrácí otěže?!

Královna Alžběta II. 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. listopadu 2019 18:55

Celá Británie sleduje dění v královské rodině po skandálu prince Andrewa, který se musel klidit z cesty i kvůli mocenským ambicím prince Charlese. Ten se prý místo matky dokonce tlačí na trůn. Ztrácí královna Alžběta otěže?

Skandál kolem prince Andrewa otřásl královskou rodinou v základech. Ve Velké Británii se dokonce mluví o tom, že královna Alžběta i kvůli vysokému věku ztrácí nad monarchií kontrolu. Objevily se totiž informace, že rozhodnutí o „vyhazovu“ vévody z Yorku učinil princ Charles, respektive jeho syn William.

Podle informací serveru express.co.uk je to ale holý nesmysl. Panovnici prý podráždila domýšlivost těch, kteří tvrdí, že v 93 letech už svou funkci nezvládá. Přátelé královny měli dát jasně najevo, že navzdory zvěstem o pomalém předání moci do rukou syna drží otěže stále pevně v rukou.

Nikdo z okolí Alžběty sice nevyvrací, že se princové Charles a William jako následníci trůnu, jimž náleží v linii nástupnictví první dvě místa, podíleli na Andrewově konci, finální rozhodnutí každopádně učinili královna.

Ve Velké Británii se v posledních dnech psalo o tom, že královna může do dvou let trůn opustit.  „Víme, že královna věnuje celé záležitosti velkou pozornost. Pokud bude v 95 letech stále naživu, bude vážně přemýšlet o předání moci do rukou Charlese,“ uvedly zdroje z blízkosti paláce.

Témata: Královna Alžběta II. Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr)