Monika Potokárová (†27) z Národního divadla: Promluvil ten, kdo ji našel mrtvou!

Monika Potokárová 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. listopadu 2019 13:13

Tragickou smrt herečky z Národního divadla stále řeší celé Slovensko. Poprvé od pondělí, kdy k tragédii došlo, se na veřejnosti objevil ten, kdo našel její bezvládné tělo bez známek života. Co řekl?

O náhlé a nečekané smrti talentované Moniky Potokárové, členky souboru Slovenského národního divadla, už vás stars24.cz informoval. Ačkoliv to nebylo nikým oficiálně potvrzeno, podle slovenských médií si mladá herečka sama vzala život.

Rodina Potokárové stále nechápe, co se stalo. O velké tragédii už promluvila její starší sestra Erika, teď se připojil se svou výpovědí člověk, který k ní měl v poslední době nejblíž – kolega z divadla a především její manžel Robert Roth. Právě on jí měl ve svém bratislavském bytě najít mrtvou.

Výjimečný herecký talent se totiž rozhodli přímo v budově Slovenského národního divadla in memoriam ocenit Cenu Nadace Tatra Banky za umění v kategorii Mladý tvůrce. Sošku převzal právě Roth a při té příležitosti dojemně promluvil.

„Moničiny deníky jsou dopsané. Monika Potokárová dala divadlu všechno, bohužel, všechno. Jsem hrdý a bylo mi ctí, že jsem manželem Moniky Potokárové. Poprosím vás o minutu ticha,“ řekl posmutněle podle serveru cas.sk.

Témata: Monika Potokárová