Charles málem králem? Prince odstavili cestou na trůn kvůli ženě!

Princ Charles a jeho choť Camilla v britském parlamentu. 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. listopadu 2019 13:18

Princ Charles už si brousí zuby na britský trůn. Sílu ukázal, když podpořil královnu Alžbětu v rozhodnutí vyhodit prince Andrewa. V zákulisí ale podle všeho tahá za nitky ještě další osudová žena jeho života.

Ve Velké Británii se v těchto dnech spekuluje intenzivněji než kdy dřív o mocenských ambicích prince Charlese. Následník trůnu se podílel na rozhodnutí o vyhazovu, resp. vydědění bratra Andrewa z královské rodiny. Podle nejnovějších informací ale tahala v zákulisí za nitky i jedna žena.

Charlesova manželka Camilla totiž neměla vévodu z Yorku zrovna dvakrát v lásce. Vévodkyně se např. loni nezúčastnila královské svatby dcery Andrewa Eugenie. Camilla je na něj prý naštvaná už pěknou řádku let, protože se za ni nepostavil ve sporu s princeznou Dianou.

„Camilla si vždycky myslela, že pro ně Andrew mohl udělat víc. Královna naslouchala Andrewovi, takže on mohl bratrovi pomoct, když měl jen pár spojenců v rámci rodiny,“ připomněl zdroj serveru dailymail.co.uk dávno zapomenuté potíže. Vévodkyně na ně ale jako jediná nezapomněla.

Lidé z paláce dokonce tvrdí, že Andrew tvrdošíjně odmítal bratrovi a Camille jakkoliv pomoct. „Když se podíváme zpátky do dob, kdy měli Charles a Camilla jen málo sympatií, Andrew dělal politiku. Camilla mu to dodnes neodpustila,“ dodal dobře informovaný zdroj.

Témata: Král Charles III. (Karel III.) Camilla Parker-Bowles princ Andrew (syn královny Alžběty) královská rodina (gbr)