Monika Potokárová (†27) z Národního divadla: Nečekané rozhodnutí o pohřbu!

Monika Potokárová 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. listopadu 2019 10:00

Celé Slovensko si láme hlavu nad nečekanou smrtí sedmadvacetileté herečky tamního Národního divadla Moniky Potokárové. Ačkoliv ještě není úplně jasné, co se stalo, rodina už plánuje pohřeb. A padlo poměrně nečekané rozhodnutí!

Když umře člen souboru Národního divadla, bývá zvykem, že právě na jevišti a v hledišti probíhá poslední rozloučení. Jen letos jsme se o tom v Česku přesvědčili několikrát, stačí vzpomenout na Luďka Munzara, Václava Postráneckého nebo naposledy Vlastu Chramostovou. U našich sousedů by se rádi loučili se zesnulými herci obdobně.

Nabízelo se tedy, že se Slovenské národní divadlo obrátí na rodinu talentované herečky Moniky Potokárové (†27) s nabídkou uspořádat poslední rozloučení právě v divadle. Ačkoliv jejím manželem byl Robert Roth, který je také členem souboru, rodina rozhodla jinak.

„Na žádost Moničiny rodiny a blízkých poslední rozloučení nebude v Bratislavě, a tedy ani v SND. Pohřeb se bude konat na východě Slovenska, odkud Monika pocházela,“ řekl serveru cas.sk ředitel Činohry SND Peter Kováč. Tragicky zesnulá herečka se narodila v Prešově a její rodina žije v Košicích.

Jak už vás stars24.cz informoval, Potokárová zemřela v pondělí ráno za tragických a dosud ne zcela vyjasněných okolností. Ve slovenských médiích se každopádně nejčastěji píše o sebevraždě. Její bezvládné tělo podle všeho objevil zdrcený manžel.

Témata: Monika Potokárová