William uprostřed sporu s Harrym: Prosil královnu, aby prince zničila!

Princ William 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. listopadu 2019 12:30 | Aktualizováno: 26. listopadu 2019 23:34

Princi Williamovi došla trpělivost s jedním ze členů vlastní rodiny. Uprostřed sporu s bratrem Harrym vyrazil do paláce za královnou a prosil jí, aby prince zničila tím, že ho odstaví od válu. Jak to dopadlo?

Princ William před časem nelibě nesl, když jeho bratr Harry médiím prozradil, že mají sourozenci mezi sebou neshody. Budoucí král se minulý týden rozhodl pod princem podtrhnout židli. Jak se ale ukázalo, nad bratrem ještě hůl nezlomil. Nad svým strýcem naopak ano.

Doposud se mělo za to, že o odstavení skandály postiženého prince Andrewa se postarala královna Alžběta ve spolupráci se svým nejstarším synem Charlesem. Podle nejnovějších informací ale proběhla i konzultace panovnice s princem Williamem.

Sedmatřicetiletý následník trůnu prý sám požádal u audienci u své babičky. V Buckinghamském paláci pak argumentoval tím, že pokud si má britská monarchie udržet popularitu, musí se prince Andrewa alespoň formálně zbavit. Britská média se nebojí psát o tom, že královská rodina vévodu z Yorku „vydědila“.

Prince Williama však podle všeho poháněla i osobní antipatie ke strýci. „William se účastní rozhodnutí o monarchii stále častěji, není žádným velkým fanouškem svého strýce Andrewa,“ řekl zaměstnanec paláce serveru thesun.co.uk.

Témata: Princ William princ Andrew (syn královny Alžběty) Královna Alžběta II. Princ Harry královská rodina (gbr)