Monika Potokárová (†27) zemřela: Sebevražda herečky z Národního divadla?!

Monika Potokárová 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. listopadu 2019 8:45 | Aktualizováno: 27. listopadu 2019 22:10

Celým Slovenskem otřásla na počátku tohoto týdne zpráva o tragickém úmrtí mladé herečky Moniky Potokárové, která patřila ke členům souboru Slovenského národního divadla. V médiích se píše o sebevraždě.

Celá země truchlí nad smrtí teprve sedmadvacetileté herečky Moniky Potokárové, která podle informací slovenských médií, např. webu cas.sk, spáchala sebevraždu. Kolegům z první slovenské divadelní scény se tomu nechce věřit.

„Vedení Slovenského národního divadla přijalo s hlubokým smutkem zprávu o úmrtí popřední mladé členky činoherního souboru Moniky Potokárové. Naše kultura a umění v ní ztrácí jednu z nejtalentovanějších představitelek mladé herecké generace. Čest její památce,“ uvedlo divadlo na svých stránkách.

Rodačka z Prešova patřila v činohře SND k nejvytěžovanějším herečkám, v repertoáru měla celkem 12 postav. Členkou souboru se stala teprve před třemi lety, už předtím ale v SND vystupovala během studia herectví.

Mimo divadlo se věnovala i filmovému a televiznímu herectví. Čeští diváci ji mohli vidět v seriálu Panelák, který se svého času vysílal i u nás.

Témata: Monika Potokárová Slovensko