Freddie Mercury 28 let po smrti: Kolega z Queen už by o něm nejradši mlčel!

skupina Queen 9

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

25. listopadu 2019 21:56

Po celém světě si o uplynulém víkendu lidé připomínali výročí smrti Freddieho Mercuryho, jeden ze spoluhráčů z legendární kapely Queen chtěl ale mlčet. Proč to nakonec nedodržel?

Včera uplynulo osmadvacet let od chvíle, kdy tento svět opustil legendární zpěvák Freddie Mercury. Sociální sítě v neděli logicky zahltily nejrůznější příspěvky, v nichž fanoušci uctívali jeho památku. Kolegové z Queen ale zprvu mlčeli. Proč?

„Vždycky se zdráhám cokoliv sdílet tento den v roce. Ale dojaly mě vaše vzpomínky a vzkazy na sociálních sítích,“ vysvětlil kytarista Brian May, proč se nakonec rozhodl přispěchat s jednou vzpomínkou na oblíbeného frotmana, kterého milovaly miliony lidí po celém světě.

May přiznal, že je dodnes složité se srovnat se smrtí kamaráda. „Zvlášť jeden z Vás mi připomněl, že jsem napsal píseň No-One But You pro Freddieho jednoho deštivého dne, kdy jsme odhalili sochu v Montreux. Byl jsem tehdy plný negativních emocí,“ práskl na sebe.

„Štvalo mě, že tohle je všechno, co nám zbylo z našeho přítele. Ale samozřejmě je toho mnohem víc – celá duha písniček a nahrávek jeho hlasu tak čistých, jako by nebyly z tohoto světa,“ dodal fenomenální kytarista.

Témata: Freddie Mercury Brian May skupina Queen