Freddie Mercury 28 let po smrti: Bylo mi z něj zle, přiznal Elton John!

Freddie Mercury 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

20. listopadu 2019 15:37

Je známo, že Freddie Mercury a Elton John byli velmi dobří přátelé. Od smrti prvního jmenovaného uplyne tento týden už 28 let. Až nyní promluvil slavný hitmaker o svých posledních návštěvách umírajícího kamaráda. Úplně příjemné prý nebyly.

V neděli to bude 28 let, co tento svět opustil legendární zpěvák Freddie Mercury. Než 24. listopadu 1991 naposledy vydechl, o den dříve fanouškům konečně oznámil, že trpí nemocí AIDS. Do té doby věděli o strašlivé diagnóze jen Mercuryho přátelé, kolegové ze slavné kapely Queen nebo třeba Elton John.

Už zpěvákův komorník Peter Freestone, který dnes žije v Česku, konstatoval, že právě Elton John navštěvoval Mercuryho během posledních týdnů jeho života. Sám výstřední hudebník o těchto setkáních píše ve své nové autobiografii.

Když Elton John tento týden knihu představoval, svedl na toto téma řeč znovu. Zpěvák přiznal, že na Mercuryho už v posledních týdnech nebyl pěkný pohled. Prý se mu z toho doslova dělalo zle. „Už jsem za ním zas tak často nechodil,“ konstatoval dle serveru metro.co.uk.

Frontman Queen na sobě podle něj nedával znát, že je vážně nemocný. „Nemyslel na to, že umírá. Ukázal, že smrti nebojí, neměl strach ani necítil smutek. Když jste tam přišli, prostě jste byli normální návštěva,“ prozradil po letech Elton John.

Témata: Freddie Mercury Elton John