Freddie Mercury 28 let po smrti: Tohle frontman Queen nečekal!

Freddie Mercury během Live Aid 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. listopadu 2019 11:08

Za 28 let, které na konci tohoto týdne uplynou od smrti legendárního Freddieho Mercuryho, se mnohé změnilo. Před pár dny dosáhla „jeho“ kapela Queen milníku, o jakém si oblíbený zpěvák mohl nechat jenom zdát. Spoluhráči ale na jeho podíl nezapomínají.

Na konci právě začínajícího týdne si celý svět připomene výročí úmrtí legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho. Od jeho odchodu uplyne 24. listopadu už 28 let. V první řadě na něj budou vzpomínat kolegové ze slavné britské rockové kapely Queen, která v 70. a 80. letech válcovala se svými písněmi hitparády.

Jeden z nich, baskytarista John Deacon, si kamaráda připomene v tichosti, jelikož se po Mercuryho smrti stáhl do ústraní. Další dva členové skupiny jsou ale nadále aktivní. Takový bubeník Roger Taylor na Freddieho vzpomíná neustále, o čemž svědčí jeho instagramový profil.

Právě před týdnem v pondělí sdílel archivní fotografii sebe s Mercurym na večírku. Shodou okolností v ten samý den dosáhla kapela Queen na platformě YouTube velkého milníku. Sledují ji tam už 11 milionů lidí. A Mercury, ač je téměř tři desítky let po smrti, na tom stále má velký podíl.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený rogertaylorofficial (@rogertaylorofficial), Lis 11, 2019 v 8:46 PST

Freddie Mercury zemřel 24. listopadu 1991 na komplikace spojené s nemocí AIDS. O této diagnóze informoval zpěvák fanoušky po celém světě teprve o den dříve, ačkoliv se o ní spekulovalo už několik let.

Témata: Freddie Mercury skupina Queen