Zemřel herec Jerry Van Dyke (†86)

Jerry Van Dyke

Autor: Jan Novák, stars24.cz

8. ledna 2018 12:06

Ve věku 86 let zemřel americký herec Jerry Van Dyke, kterého proslavil seriál "Coach".

Jerry Van Dyke byl mladší bratr komika a herce Dicka Van Dyke. Zemřel v pátek v Arkansasu, oznámila to jeho manželka Shirley Ann Jonesová pro CNN. Bylo mu 86 let.Van Dyke byl známý z několika rolí, ale nejvíce však z role asistenta fotbalového trenéra v seriálu "Coach" (Trenér), který byl vysílán v 80. a 90. letech. A stal se americkým TV hitem, jenž byl dokonce nominován čtyřikrát na cenu Emmy. Také vystupoval v klasickém sitcomu svého bratra "The Dick Van Dyke Show".

Příčinou úmrtí bylo srdeční selhání. Pro CNN to potvrdila jeho manželka. Jeho špatný zdravotní stav byl způsoben v roce 2014 těžkou autonehodou, ze které se již nikdy plně nezotavil. 

Oba bratři se v roce 2015 setkali společně v sitcomu na stanici ABC pod názvem The Middle, kde si zahráli skutečné nevraživé bratry. Jerry řekl v rozhovoru pro Los Angeles Time, že vždy vzhlížel ke svému staršímu bratrovi Dickovi.

Dick se ve stejném rozhovoru nechal slyšet, že Jerryho největší výhodou vždy bylo to, že byl přirozeně vtipný. Přesto, Jerry nikdy nedosáhl takové popularity, jako jeho bratr Dick. 

Mezi jeho neúspěšné projekty patřil například televizní pořad "My Mother the Car" (Auto mojí matky), který byl vysílán na NBC a to jen v jediné sezóně roku 1966. Tento pořad byl dokonce hodnocen jako druhá nejhorší show všech dob.

Témata: Jerry Van Dyke úmrtí