Královna Alžběta a král popu? Michael Jackson zoufale prosil…

Michael Jackson 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. listopadu 2019 13:13

Královna Alžběta a král popu Michael Jackson měli jedno společné tajemství. Legendární zpěvák v královském paláci zoufale prosil o jedinou věc, kterou ale nikdy nedostal. Po letech to prozradil jeho bodyguard.

Alžběta je právoplatně korunovanou královnou Spojeného království, zpěvák Michael Jackson byl vždy označován za krále popu. Přesto si k sobě tyto dvě velké osobnosti cestu nenašli, ačkoliv jedna z nich pro to dělala všechno možné. Roky po smrti výstředního umělce to vyzradil jeho někdejší osobní strážce.

„Jsem největší hvězda na světě, jak je možné, že nejsem Sir Michael Jackson?“ ptal se prý nevěřícně zpěvák podle vzpomínek bodyguarda. „Michael byl opravdu ambiciózní, nikdy to neztratil. Jedna věc, kterou neměl, ač pro něj byla důležitá, bylo uznání od královny,“ prozradil Matt Fiddes deníku Daily Mail.

Jacksona prý rozlítilo, když se sirem stal hollywoodský režisér Steven Spielberg, což jej přesvědčilo, že nejde o čistě „britskou věc“. „Chtěl, aby se to stalo, takže psal dopisy a zkoušel nejrůznější věci. Oni ho ale ignorovali,“ dodal Fiddes.

Proč se v královském paláci rozhodli přání velké hudební hvězdy nevyhovět? Za vším mohl být Jacksonův přátelský vztah s princeznou Dianou, která upadla po rozpadu manželství s princem Charlesem v nelibost rodiny.

Témata: Michael Jackson Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)