Freddie Mercury umíral, Elton John byl u toho: Výčitky i 28 let poté!

Freddie Mercury 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

12. listopadu 2019 19:25

Koncem tohoto měsíce uplyne 28 let od smrti legendárního zpěváka Freddieho Mercuryho. K jeho nejbližším přátelům patřil až do posledních chvil Elton John. Co si tak trochu dodnes vyčítá?

Už komorník Peter Freestone připomínal, že jedním z nejvěrnějších přátel Freddieho Mercuryho těsně před jeho smrtí, od níž koncem listopadu uplyne 28 let, byl Elton John. Pravidelně dojížděl do sídla frontmana Queen a navštěvoval ho. Na tyto dny v autobiografii zavzpomínal i sám hitmaker.

„Navštěvoval jsem ho hodně, když umíral, ačkoliv jsem nikdy nemohl zůstat déle než jednu hodinu,“ cituje slova hudebníka server mirror.co.uk. Dodnes se prý domnívá, že Mercury si nepřál, aby ho kamarádi viděli v takovém zuboženém stavu.

Elton si pamatuje především to, jak špatně na tom zpěvák byl. „Byl moc křehký na to, aby vstal z postele, přicházel o zrak, jeho tělo bylo pokryté Kaposiho sarkomy. Pořád to ale byl Freddie,“ prozradil.

„Nedokázal jsem zjistit, jestli si neuvědomoval, jak blízko smrti je, nebo to naopak dobře věděl, ale byl rozhodnutý nedat najevo, co se s ním děje,“ dodal John.

Témata: Freddie Mercury Elton John