Leo DiCaprio slaví 45: Tajemství nejslavnější role… i té, o kterou jej připravili!

Z filmu Vlk z Wall Street 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. listopadu 2019 16:20

Významné životní jubileum dnes slaví oscarový herec Leonardo DiCaprio, jehož nejslavnější rolí je dodnes ta z kasovního trháku Titanic. DiCaprio o ní přitom málem přišel, podobně jako jej dříve připravili o roli v jednom legendárním seriálu.

11.11. je krásné datum narození, kterým se v občance může pyšnit dnes už 45letý hollywoodský herec Leonardo DiCaprio. Po čtyřicítce se konečně dočkal Oscara za snímek Revenant Zmrtvýchvstání, jeho nejslavnější rolí ale zůstává Jack v Titanicu. Postava, kterou Leo původně hrát nechtěl. Přesvědčit ho musel filmový kolega Paul Rudd, jehož otec byl na tuto katastrofu expertem.

Oba herci se spolu objevili ve snímku Romeo a Julie. Po konci natáčení šli všichni do baru. „Jel jsem tam s Leem, který mi řekl: ‚Právě jsem dostal nabídku na tenhle film, a to je velký film.‛ On přitom do té doby hrál v nezávislých filmech,“ cituje Rudda server cinemablend.com.

„Říkal mi: ‚Je to studiový film, Titanic.‛ Odvětil jsem, že je to skvělé, že vím o Titanicu hodně, protože můj otec o něm mluví pořád. Tak jsme si o tom povídali. ‚Nevím, jestli do toho mám jít,‛ svěřil se Leo. ‚Měl bys!‛ odvětil jsem,“ zavzpomínal jeho kolega.

Role v Titanicu udělala z DiCapria světovou hvězdu, kterou z něj už dříve mohla učinit role v populárním seriálu Pobřežní hlídka, o níž se ucházel. Jeden muž byl ale proti – David Hasselhoff, jehož syna měl Leonardo hrát.

„Chtěli jsme do toho obsadit DiCapria, ale David tvrdil, že je příliš starý (bylo mu tehdy 15 let – pozn. red.) na to, aby mu hrál syna. David si myslel, že by pak sám vypadal staře. Vždycky měl spoustu obav,“ prozradil scénárista Michael Berk. Dnes už Leonardo nejspíš nelituje, že o tuto roli přišel.

Témata: Leonardo DiCaprio