Freddie Mercury: 28 let tajností u konce… Takhle to bylo s AIDS!

Freddie Mercury 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

11. listopadu 2019 13:44

Freddie Mercury se v posledních letech života potýkal se zákeřnou nemocí AIDS, kterou však před veřejností tajil až do předvečeru své smrti. Proč? Komorník Peter Freestone po téměř osmadvaceti letech tajností vysvětlil, proč o diagnóze jeho nadřízený mlčel.

Koncem tohoto měsíce uplyne 28 let od úmrtí legendárního frontmana kapely Queen Freddieho Mercuryho. Výstřední zpěvák, jak je známo, zemřel na komplikace spojené s nemocí AIDS, o níž fanoušky informoval pouhý den před svým skonem. Dlouho nebylo jasné, proč Mercury diagnózu tajil, jeho komorník ale důvod zná.

Peter Freestone prozradil, že to souviselo s jedním z lidí, kteří Freddieho zradili. Konkrétně měl na mysli manažera Paula Prentera, který chtěl, aby Mercury kapelu pustil z hlavy. Zpěvák ho nakonec v roce 1986 vyhodil, čímž si zadělal na potíže. „Rok spolu byli v pohodě, pak Paul prodal svůj příběh,“ zavzpomínal pro express.co.uk.

Poukazoval tak na článek, který vyšel v deníku The Sun. Prenter v něm promluvil o Mercuryho promiskuitním životě či obavách z nemoci AIDS. Navíc vyzradil identitu Mercuryho partnera Jima Huttona. „Freddiemu to strašně ublížilo. Nemohl pochopit, proč někdo něco takového udělal,“ líčí komorník.

I proto se Freddie zapřisáhl, že bude strašlivou diagnózu raději tajit. „Měl pak ještě mnohem větší strach z toho, co by se stalo, kdyby oznámil, že je nemocný,“ konstatuje Freestone.

Témata: Freddie Mercury Peter Freestone