Vévodkyně Meghan je znechucená: Tohle chce v královské rodině vymýtit!

Meghan Markle a Alžběta II. 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. listopadu 2019 21:59 | Aktualizováno: 9. listopadu 2019 1:46

Vévodkyně Meghan by si jako milovnice zvířat přála, aby už členové královské rodiny nenosili kožešiny. Zatímco konzervativní královna Alžběta poslechla, někdo další něco takového zatím odmítá.

Vévodkyně Meghan je známá i svým bojem za práva zvířat, který nese své ovoce v rámci britské královské rodiny. Poradkyně a garderobiérka britské panovnice v nedávno zveřejněné knize napsala, že královna Alžběta oblečení a doplňky z pravé kožešiny nosit přestala a používá již jen nepravé kožešiny.

Nejnovější informace ovšem manželku prince Harryho tolik nepotěší. Stráž Buckinghamského paláce totiž hodlá nadále nosit vysoké černé čepice z medvědí kožešiny. Pokrývky hlavy se vyrábí z kožešin amerických medvědů baribalů.

„Neplánujeme medvědí kožešiny používané na ceremoniální pokrývky hlavy něčím nahrazovat,“ oznámilo britské ministerstvo obrany. Reagovala tak na výzvu mezinárodní organizace PETA. „Zdvořile královnu prosíme, aby nařídila, aby medvědí kožešinu na čepicích její stráže nahradili kožešinou umělou,“ vyzvala organizace bojující za práva zvířat.

Británie byla podle Sky News první zemí na světě, která z etických důvodů zakázala kožešinové farmy. Kožešiny se ale do země stále mohou dovážet z ciziny. Uvidíme, zdali se vévodkyně Meghan nepostará o to, aby i stráž nakonec změnila názor.

Témata: Meghan Markle Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)