Pomstychtivá princezna Diana? Tajné deníky odkryly její pravou tvář!

Princezna Diana (foto: Gegodeju) 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

7. listopadu 2019 10:01 | Aktualizováno: 8. listopadu 2019 1:12

Už několik let je možné prostudovat tajné deníky jednoho z královských životopisců, které odkryly pravou tvář princezny Diany ve vztahu k princi Charlesovi. Snad ani není třeba připomínat, jak neslavně jejich manželství skončilo.

Lidmi milovanou princeznu Dianu si Britové idealizují víc, než jsme si mysleli. Začalo to vycházet najevo před pěti lety, kdy byl vydán tajný deník zesnulého královského životopisce Kennetha Rose. Ten sice na počátku osmdesátých let smutně sledoval, jak je devatenáctiletá dívka smutně odváděna do královského zajetí, zároveň ale poskytl detailní popis Dianiny povahy.

Podle Rose byla princezna panovačná už v době sňatku. Zjistil to na základě rozhovoru s jejím otcem. „Řekl mi, že si na její svatbu chtěl vzít svou uniformu z jezdeckého pluku, ale Diana mu to zakázala. Prý by lidé věnovali víc pozornosti jemu než jí,“ napsal v deníku podle extra.cz.

Zápisky životopisce pak dokazují, že ostře sledované manželství od počátku provázely potíže. Diana se prý po boku prince Charlese neuvěřitelně nudila. V dubnu 1988 mu domněnky potvrdila Dianina matka. „Řekla mi, že nevypadají jako dva lidé, kteří se milují. Spí v oddělených ložnicích a Diana se ho nechce ani dotknout. Když ji požádá o polibek, ani mu neodpoví,“ měl se tehdy dozvědět.

Není divu, že nakonec došlo na rozvod, po kterém měla Diana dle Rose možnost stáhnout se do ústraní. Ona však prý chtěla být princovou Nemesis, házet mu klacky pod nohy a komplikovat mu cestu na trůn. Tam ostatně Charles neusedl dodnes, i když od smrti jeho bývalé manželky uplynulo už více než 20 let. Je to zásluha Diany?

Témata: Lady Diana Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr)