Královna Alžběta má rakovinu? Zazněla přesná diagnóza!

Královna Alžběta II. 7

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

6. listopadu 2019 13:19

Zdravotní stav královny Alžběty je v posledních dnech ožehavým tématem ve Velké Británii. Teď se dokonce v médiích objevila přesná diagnóza potíží, které má panovnice mít. Co je na tom pravdy?

Jak vás stars24.cz informoval, ve Velké Británii se v těchto dnech objevily ničím nepodložené informace o vážných zdravotních problémech královny Alžběty. Na základě jejího vystoupení v parlamentu se začalo mluvit o tom, že prý trpí rakovinou. Lidé si prý šeptali, že „panovnice je opravdu nemocná a brzy nás opustí“.

K šíření podobných teorií postačil malinký detail. Královna nenosila těžkou korunu jako obvykle, ale na hlavu si nasadila tu lehčí a méně okázalou. Teď se dokonce objevila v médiích údajná přesná diagnóza jejích potíží.

Podle serveru denik.cz uvádí zdroj, který neváhal ocitovat britský bulvár, že Alžběta trpí rakovinou močového měchýře. Jakákoliv léčba přitom nemá být možná kvůli vysokému věku (93 let) panovnice, který znemožňuje operaci či chemoterapie. Buckinghamský palác k celé záležitosti raději mlčí.

O královně jsme se tak dnes dozvěděli pouze to, že už přestala nosit pravé kožešiny. Ve své knize to uvedla královská garderobiérka Angela Kellyová. V šatníku pavovnice už ji zcela nahradila umělá kožešina. O zdravotním stavu ale nic nového nezaznělo.

Témata: Královna Alžběta II. královská rodina (gbr)