Královna Alžběta má rakovinu? PRAVDA o stavu panovnice!

Královna Alžběta II. 6

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. listopadu 2019 10:10 | Aktualizováno: 2. listopadu 2019 18:42

Ve Velké Británii se šušká, že s královnou Alžbětou je zle. Britové spekulují o jejím chatrném zdraví, podle mnohých lidí už svou funkci prakticky nevykonává. Je to s panovnicí opravdu tak špatné?

Královský palác je vzhůru nohama kvůli zdravotnímu stavu panovnice? Na vlnu spekulací, že královna Alžběta trpí rakovinou, naskočil v těchto dnech např. server ibtimes.com. Ukázat se to mělo během jejího nedávného vystoupení v parlamentu, když si nevzala na hlavu korunu, kterou vždy nosila.

„Lidé si šeptali: ‚Je to pravda – je opravdu nemocná a brzy nás opustí‛,“ tvrdily dle serveru zdroje z okolí britské královské rodiny. Dokonce se objevila údajná diagnóza, co královně je. Alžběta má trpět rakovinou.

„Neschopnost mít na hlavě korunu budí obavy, že už tu s námi dlouho nebude,“ dodal zdroj s tím, že princ Charles se už fakticky chopil trůnu jako tzv. regent. Královnin syn navíc prý už nemá v plánu jej opustit.

Ten samý web ale nakonec konstatuje, že jde o nesmysl. Královna se od vystoupení v parlamentu už několikrát objevila na veřejnosti, třeba při cestě na mši. Fakt, že si nezvala korunu, navíc není důkazem jejího chatrného zdraví.

Témata: Královna Alžběta II. Král Charles III. (Karel III.) královská rodina (gbr)