Náhle zemřel Marián Labuda (†73)! Manželka bojovala o jeho život

Marián Labuda

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. ledna 2018 15:31 | Aktualizováno: 5. ledna 2018 16:52

Známý slovenský herec Marián Labuda, který hrál i v řadě českých filmů, dnes zemřel v jedné z bratislavských nemocnic. Bylo mu 73 let. Informoval o tom zatím bez bližších podrobností server Aktuality.sk s odvoláním na zdroj blízký umělcově rodině.

Podle informací serveru tvnoviny.sk herec chtěl vyjet autem z garáže, a když do vozu nastupoval, ztratil vědomí. Jeho manželka okamžitě zavolala záchranku. Na pomoc jí přispěchal kolemjdoucí muž, který za asistence operátora záchranné služby začal umělce oživovat. V oživovaní ho pak vystřídali záchranáři, ale bohužel neúspěšně, uvedl server. Herec dlouhé roky trpěl cukrovkou.

Labuda se narodil 28. října 1944 v obci Hontianske Nemce na jihu Slovenska. Vystudoval divadelní fakultu Vysoké školy múzických umění v Bratislavě. Po studiu začal hrát ve Slovenském národním divadle. Často hostoval i v českých divadlech.

Vedle divadla účinkoval v desítkách filmů a televizních inscenací. Čeští diváci ho dobře znají například z filmů Vesničko má středisková nebo Obsluhoval jsem anglického krále.

"Přiznávám bez mučení, že jsem si nedokázal představit, že bychom se mohli rozdělit," řekl Labuda k 25. výročí rozdělení Československa. "Ale teď je to docela dobré, protože se nemáme na koho vymlouvat. Ani na Čechy, na Prahu, ani na Moskvu a na Rusy, ale odhalili jsme se teď v plné kráse," uvedl v rozhovoru, natočeném televizí Markíza před vánočními svátky.

Témata: Marián Labuda